1 helmikuun 2023

Jobmatch panostaa vahvasti Suomeen ja aloittaa yhteistyön FCG:n kanssa

Jobmatch Sweden on solminut yhteistyösopimuksen suomalaisen FCG (Finnish Consulting Group) -konsernin kanssa. Tavoitteena on vakiinnuttaa Jobmatch Talent -järjestelmän asema Suomen markkinoilla. Jobmatch tavoittaa FCG:n asiakaskanavien kautta yli 90 prosenttia Suomen julkisen sektorin toimijoista.

– FCG täyttää kaikki kriteerit, joita toivomme kansainväliseltä liikekumppanilta. Sillä on laaja verkosto sekä hyvin järjestetty maanlaajuinen organisaatio, jossa on vahva osaaminen, sanoo Jobmatch Swedenin Globalization Manager Fredrik Nordén.

Misa Leiber på FCG och Fredrik Nordén på Jobmatch

Misa Leiber, FCG, ja Fredrik Nordén, Jobmatch Sweden.

Jobmatch Swedenin ja FCG:n kumppanuuden myötä Jobmatch Talent on nyt myös suomalaisten organisaatioiden ulottuvilla. FCG on suomalainen konsulttiyritys, jonka painopisteenä on yhteiskuntakehitys. Yrityksellä on yli 700 työntekijää yli 70 maassa, ja sen liikevaihto on 71 miljoonaa euroa. FCG:n Rekrytointi- ja HR-ohjelmistoratkaisut-liiketoiminnalla on viitisenkymmentä työntekijää, ja se tarjoaa HR-palveluja ja rekrytointiratkaisuja Suomen julkiselle sektorille. Liiketoiminnalla on noin 400 asiakasta, joka on 90 prosenttia koko markkinasta.

– FCG voi yhteistyösopimuksen myötä yksinoikeudella tarjota Jobmatchin testiratkaisuja ja palveluja Suomen koko julkiselle sektorille. Tämä täydentävä työkalu tehostaa rekrytointia, perehdyttämistä ja työntekijöiden kehittämistä.

Ruotsissa lähes puolet maan kunnista ja monet viranomaiset, jotka kaikki tarjoavat uudelleentyöllistämispalveluita, ovat Jobmatchin asiakkaita. Norjassa Jobmatchin testiratkaisuja markkinoi Hapro Jobb & Karriere AS, jonka omistajana on muun muassa kuntia.

– Se, että niin monet kunnat ja viranomaiset ovat valinneet Jobmatchin testiratkaisut, kertoo korkeasta ennustevaliditeetista, joka todistetusti tehostaa rekrytointiprosesseja. Lisäksi Jobmatchilla on DNV-sertifiointi.

FCG on kehittänyt digitaalisen Kuntarekry-rekrytointialustan. Alusta on yli vuosikymmenen ajan toiminut keskitettynä ratkaisuna julkisen sektorin rekrytoinneille, ja sitä käyttävät niin työnantajat kuin työnhakijatkin. Palvelulla on vuosittain yli miljoona rekisteröityä käyttäjää, mikä vastaa noin viidesosaa Suomen asukasluvusta.

– Kuntarekryn myötä olemme jo digitalisoineet rekrytointi- ja työnhakuprosessin. Jobmatchin testiratkaisujen myötä voimme tarjota vieläkin paremmat työkalut pitkän tähtäimen henkilöstötarpeisiin, sanoo FCG:n Rekrytointi- ja HR-ohjelmistoratkaisut-liiketoiminnan johtaja Misa Leiber.

Jobmatch uskoo, että kumppanuus FCG:n kanssa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kasvuun pitkällä aikavälillä.

– Etsimme aktiivisesti yhteistyökumppaneita, joille Jobmatch voi tarjota lisäarvoa ja joiden ennestään vahvaa valikoimaa se täydentää. Olemme vakuuttuneita siitä, että FCG on oikea kumppani, jotta Jobmatchista tulee johtava soveltuvuustesti Suomen markkinoilla, sanoo Jobmatch Swedenin toimitusjohtaja Klaus Olsen.