8 december 2023

Jobmatch Sweden satser på Tyskland, indgår partnerskab med Rebel Recruiting

Personlighedstests anvendes i væsentligt mindre grad af tyske virksomheder end af svenske, når de rekrutterer. Nu ser Jobmatch Sweden muligheder for at vokse kraftigt på et marked, der er ti gange større end det svenske.

– Arbejdspsykologiske tests med høj prædiktiv validitet, som Jobmatch Talent, mangler i Tyskland og også i andre europæiske lande. Samarbejdsaftalen med Rebel Recruiting er det første skridt mod en bred europæisk satsning, siger Fredrik Nordén, Globalization Manager hos Jobmatch Sweden.

Fredrik Nordén, Globalization Manager Jobmatch Sweden og Felix Schorre, direktør for Rebel Recruiting.

Jobmatch Sweden har det seneste år indgået strategiske partnerskaber i Norge, Danmark og Finland. Med partneraftalen med det tyske Rebel Recruiting har virksomheden påbegyndt en vækstrejse mod hele Europa.

– Rebel Recruiting er den helt rigtige partner til at markedsføre Jobmatch Talent. De har høj markedsindsigt, et stærkt netværk inden for HR og store ambitioner. Vi ser langsigtet på partnerskabet og håber at vokse sammen.

Rebel Recruiting blev grundlagt i 2017, har hovedkontor i Köln og fokuserer blandt andet på teknologi- og marketingvirksomheder i hele Tyskland.

– Vi vil skabe den perfekte match mellem virksomheder og jobsøgende. Det er sådan, vi hjælper mennesker til en bedre hverdag og virksomheder til at blive mere succesfulde, siger Felix Schorre, direktør for Rebel Recruiting.

Jobmatch Talent har høj prædiktiv validitet

Unikt for Jobmatch Talent er, at testen fokuserer på arbejdspræstation og har høj prædiktiv validitet. Personlighedstest ved rekruttering anvendes allerede af mange virksomheder i Tyskland, men markedet er ikke lige så modent som i Sverige.

– Der findes flere andre globale aktører i Tyskland, men de er ofte fokuserede på personlighedsanalyse. Jobmatch Talent har et klart arbejdslivsfokus, som analyserer testtageren ud fra hans/hendes faktiske erhvervskarakter, siger Fredrik Nordén, Globalization Manager hos Jobmatch Sweden.

Årligt gennemføres mere end 40.000 Jobmatch Talent-tests, noget som virksomheden inden for et par år forventer at kunne levere i Tyskland. Felix Schorre hos Rebel Recruiting er stærkt positiv over for partnerskabet:

– Jobmatch vil hjælpe med at gøre vores egne tjenester bedre, vi vil arbejde både mod vores hovedbrancher teknologi- og marketingvirksomheder og finde nye kunder. Vi har selv testet værktøjet og er imponerede over, hvor godt det stemmer overens med virkeligheden, siger Felix Schorre, direktør for Rebel Recruiting.

­– Fejlrekrutteringer er dyrt for virksomheder. Både Jobmatch og Rebel Recruiting er innovative og leverer løsninger, der tilbyder en mere effektiv og hurtigere rekrutteringsproces end de tjenester, der er tilgængelige, siger Fredrik Nordén, Globalization Manager hos Jobmatch Sweden.

Om Jobmatch Talent
Jobmatch Talent er et arbejdspsykologisk test til rekruttering og udvikling, både for enkeltpersoner og ledere samt for grupper. Testen er gennemgået og certificeret af DNV og udviklet til at forudsige faktisk arbejdspræstation.

Læs mere om testsystemet Jobmatch Talent

Læs mere om Rebel Recruiting