9 december 2015

Unik forskningsstudie med JobMatch Talent publicerad

En vetenskaplig studie som utförts av forskare vid Göteborgs universitet och analyserar resultaten från över 6789 genomförda JobMatch Talent-tester, har nu publicerats i den vetenskapliga tidskriften Clinical and Experimental Psychology. Studien visar hur yngre och äldre chefer skiljer sig åt och har nu alltså godkänts för vetenskaplig publicering. Analysmaterialets omfattning, baserat på 6789 testresultat, gör studien unik.

– Studien visar att de yngre cheferna är mer ambitiösa; med åldern ändras fokus från den egna karriären till att vara en lagspelare och utveckla medarbetarna. Detta gör i sin tur att en mer tolerant inställning odlas fram, vilket kan vara en orsak till att vinnarskallen minskar, säger Trevor Archer, Professor i psykologi vid  Göteborgs universitet och en av studiens upphovsmän.

Studien har tidigare omskrivits i bland andra Tidningen Chef, Vd-tidningen och Akademikernas medlemsmagasin Akademikern.

Studien finns att läsa i sin helhet i pdf-form här, och hos Clinical and Experimental Psychology här.