28 september 2020

JobMatch Talents prediktiva validitet

Psychology and Behavioral Science, International Journal har publicerat en studie om JobMatch Talents (JMT) prediktiva validitet. Studien visar att JobMatch Talents prediktiva validitet – alltså testets förmåga att prediktera/förutse arbetsprestation ligger långt över vad andra psykologiska tester har dokumenterat.

Professor emeritus, Trevor Archer från Göteborgs universitet, menar att den prediktiva validiteten är den viktigaste faktorn för ett test som används inom rekrytering och HR.

Studien visar att man kan sammanfatta JobMatch Talents prediktiva validitet till .64 vilket är ett mycket högt värde. Professor Trevor Archer menar att detta troligen beror på att JMT-testet är specifikt utvecklat för att prediktera arbetsprestation.

Läs hela studien Direktlänk till artikeln