11 september 2015

”Vi blev först!”

Som första svenska arbetspsykologiska test har JobMatch Talent nu blivit certifierat och kvalitetsgranskat av det världsledande certifieringsorganet DNV GL enligt European Federation of Psychologists’ Associations nya krav och kriterier.

– Det här är ett stort erkännande. Våra befintliga kunder vet redan att vårt test fungerar, nu har vi även DNV GL som kvalitetsstämpel vilket tydligt bevisar att vår tjänst är ett effektivt verktyg för företag i till exempel rekryteringsprocesser, säger Klaus Olsen, vd för JobMatch Sweden.

Hos DNV GL ser man en stadigt ökande användning av arbetspsykologiska tester, grova uppskattningar visar att det bara i Norge genomförs 100 000 tester i samband med rekryteringsprocesser varje år.

– Tillsammans med den ökande användningen ser vi också att många tester brister i kvalitet. Att JobMatch talent nu har certifierats visar att deras test uppfyller kraven i en internationellt erkänd standard, säger Andreas Kolstø, ansvarig för personcertifiering och certifiering inom HR-området hos DNV GL i Sverige och Norge.

Läs hela nyheten här.

Klaus Olsen

 Den här typen av certifiering gör att testköpare tydligt kan se vilka test som är tillförlitliga. Att vårt test nu är certifierat är ett stort erkännande, säger Klaus Olsen, vd JobMatch Sweden.