31 maj 2018

Specialreportage i People om personlighetstester

I det senaste numret av Sveriges HR-förenings magasin People går det att läsa en fördjupning om personlighetstester. Artikeln tar upp 13 trender, frågeställningar, myter och vetenskapliga fakta runt personlighetstester, och JobMatch Talent omskrivs i flera av dem.

En av fördomarna som tas upp är att kvinnligt och manligt ledarskap och personlighetsdrag skiljer sig åt och att det är en könsfråga. Här presenteras den studie, om just kvinnligt och manligt ledarskap, som JobMatch Sweden var delaktiga i som ett exempel på hur personlighetstest kan användas vetenskapligt för att slå hål på fördomar.

En annan av de 13 punkterna handlar om hur personlighetstester kan användas för att ge överraskande och ibland bekymmersamma svar om ledarskap och organisationer. Här nämns den polisstudie som analyserar svar då chefer inom polisen besvarat JobMatch Talent, som exempel.

Läs hela reportaget om personlighetstester i HR People