1 december 2022

Norska samarbetspartnern Hapro utsedd till årets service- och handelsföretag 2022

Nyligen stod det klart att Jobmatchs samarbetspartner Hapro Jobb og Karriere blev utsedda till det ärofyllda priset för “Årets service- och handelsföretag 2022” av NHO Service og Handel.  Jobmatch vill därför rikta särskilda gratulationer till sina norska kollegor och ser fram emot ett fortsatt spännande samarbete.

– Detta bekräftar ytterligare att det var rätt beslut att välja Hapro som representant för Jobmatch i Norge, säger Klaus Olsen, vd på Jobmatch.

Hapro Jobb og Karriere är ett av Norges ledande kompetenscentrum och erbjuder arbetslivsinriktade åtgärder, kurser och arbetsmarknadstjänster. Över 4000 personer årligen får hjälp med omställning, karriärvägledning, chefscoachning och kompetensutveckling. I jurygruppens motivering till priset underströks Hapros insatser för att hjälpa människor in på arbetsmarknaden och att hjälpa företag att behålla sina anställda.

–Jag tror det viktigaste var att vi har fått totalt 700 från socialförsäkringen till arbete och att 56 procent av de som gått förberedande utbildning hos oss har hamnat i arbete eller vidare utbildning, säger Åge Skinstad, vd på Hapro Jobb og Karriere.

Genom samarbetet med Jobmatch, som inleddes i oktober 2022, har Hapro kunnat addera personlighetstestet Jobmatch Talent och karriärverktyget Jobmatch Career till sina tjänster. I samband med utmärkelsen uppmärksammades även det nya samarbetet som har hjälpt Hapro att nå ut till nya målgrupper.

–Jobmatch är ett mycket bra komplement som är till stor hjälp inom flera HR-inriktade tjänster såsom rekrytering, omställning, teamutveckling och ledarutbildning. Vi har fått bra feedback från de kunder vi varit i kontakt med och har hög tilltro till Jobmatch på den norska marknaden, säger Åge Skinstad.

Med hjälp av Jobmatchs heltäckande testsystem underlättas HR-processerna bland annat inom rekrytering, jobb-intervjuer, referenstagning, utvecklingssamtal samt ledar- och medarbetarutveckling. Det är något som Jobmatchs vd Klaus Olsen tror kommer leda till ytterligare framgångar för Hapro.

–Hapro kommer kunna erbjuda sina kunder och användare ett långt bredare spektrum av verktyg som möjliggör att erbjuda tjänster inom områden de inte har jobbat med tidigare.

I utbyte tror han att Hapros inflytande på den norska arbetsmarknaden kommer stärka Jobmatchs etablering i grannlandet.

–Även om vi har några kunder i Norge behöver vi en partner som Hapro för att Jobmatch skall bli riktigt stora i vårt grannland. Jobmatch har lösningar som inte finns i andra testsystem, därför tror jag att vi tillsammans med Hapro har en riktig spännande framtid att se fram emot, säger Klaus Olsen.

Läs mer om Hapro Jobb og Karriere.

Läs mer om priset och juryns motivering här.