10 maj 2023

Spara tid och effektivisera HR-arbetet med Jobmatch certifieringskurser

Flera gånger per år arrangeras kursen Certifiering i Jobmatch Talent. Syftet med att bli certifierad är att underlätta, kvalitetssäkra och effektivisera arbetet med tolkning av testresultat. Att HR-medarbetare är certifierade bidrar till en mer pricksäker rekrytering.

– Kursen är enormt uppskattad bland våra deltagare. Under mina år som kursledare har jag uteslutande mötts av positiv feedback, vilket är fantastiskt roligt, säger Lisbeth Ångman, Jobmatch Sweden.

Deltagare på Jobmatch certifieringskurser

Jobmatchs certifieringsutbildningar består av teori, praktiska övningar och dialoger. Certifieringskurserna fokuserar på att stärka deltagarnas förståelse för olika testresultat och hur Jobmatch Talent kan användas i rekryterings- och utvecklingsarbetet för såväl medarbetare som team. En certifiering i Jobmatch Talent innebär att exempelvis HR-chefer, rekryterande chefer, coacher och andra som arbetar med personal, rekrytering och medarbetarutveckling både kan effektivisera rekryteringsprocesserna och få en bredare förståelse för olika testresultat.

– Syftet är deltagarna ska lära sig verktyget och skaffa kunskaper i att tolka olika testresultat. I förlängningen är det också en kurs i personlig utveckling, genom förståelse för såväl sitt eget som kollegornas arbetssätt. Alla arbetsplatser är olika, därför tror vi på att den bästa metoden är att föra en öppen diskussion där deltagarna själva får vara med och bidra och dela med sig av sina erfarenheter.

Fördelarna med att vara certifierad Jobmatch-användare är att det både sparar tid och pengar för organisationen. I regel tjänas kostnaden för kursen in på tre till fem tester, något som på sikt ger stor besparingspotential för rekryterande verksamheter.

– Certifiering bidrar till att vi kan erbjuda mer skräddarsydda avtal efter verksamheternas behov. I längden blir det mer kostnadseffektivt för organisationen som blir självgående i att analysera testresultaten. Med det sagt behöver inte kursdeltagare känna press över att man ska lära sig allt på en och samma gång. Vi brukar säga att kursen är lite som att ta körkort. Du är certifierad att köra på egen hand men ibland kan du behöva stämma av och då hjälper vi på Jobmatch till, säger Lisbeth Ångman.

Kursen pågår i två dagar, med möjlighet till en extra utbildningsdag för den som önskar fördjupa sig ytterligare. En stor fördel är att certifieringen är personlig, vilket innebär att den som byter arbetsplats fortfarande kommer ha nytta av utbildningen.

Så här skriver några av de deltagare som genomgått Jobmatch certifieringskurs:

”Det var intressant, roligt och väldigt lärorikt och nu ska huvudet få smälta och ta in allting under helgen. Det var pedagogiskt och lättförståeligt och jag ser enormt mycket fram emot att sätta i gång skarpt.”

”Det var helt fantastiska dagar med Lisbeth, vilken underbar människa och kompetent. Lärde mig mycket både privat och i arbetslivet”

”Tusen tack Lisbeth för två inspirerande och lärorika dagar! Har redan hunnit skryta för mina kollegor, både om Jobmatch över lag och om dig – vilken stjärna du är!”

Läs mer och se kommande kurstillfällen här.